Najboljše Bitcoin in kripto denarnice v letu 2022


0

Izjemno varni Trezor in programska denarnica Exodus sta najboljši izbiri.

Bitcoin je pridobil splošno popularnost in priljubljenost, ki še naprej narašča. Za razliko od delnic pri borznem posredništvu lahko svoje kriptovalute umaknete s kripto borze in jih shranite v zunanjo denarnico. Najboljše Bitcoin in kripto denarnice olajšajo varno shranjevanje in upravljanje vašega kripto portfelja.

Če želite kupiti in shraniti bitcoin ali druge kriptovalute, boste morda iskali najboljše denarnice za bitcoin. Ogledali smo si dolg seznam Bitcoin denarnic s poudarkom na stroških, uporabniški izkušnji, podprtih kriptovalutah in drugih funkcijah. Nadaljujte z branjem in si oglejte nekaj najboljših Bitcoin denarnic, ki so na voljo danes.

Najboljše Bitcoin denarnice leta 2022

Najboljše za začetnike: Exodus
Najboljše za napredne uporabnike bitcoinov: Electrum
Najboljše za uporabnike mobilnih naprav: Mycelium
Najboljša hardware denarnica: Ledger Nano X
Najbolj varna: Trezorjev model T.
Najboljši kompromis: Ledger Nano S

EXODUS

Exodus je namizna in mobilna denarnica z zelo preprostim uporabniškim vmesnikom in vgrajeno izmenjavo. Ena izmed najbolj priljubljenih lastnosti Exodusa je možnost zamenjave med vse večjim številom kriptovalut. Exodus trenutno omogoča zamenjavo med več kot 100 različnimi kriptovalutami.

Denarnica je s svojo preprostostjo odlična za začetnike, ki šele vstopajo v kripto prostor. Ima tudi odlično podporo, kar je bistvena lastnost za začetnike, ki se znajdejo na trgu, ki bi ga mnogi zmedli.

Stroški nakupa: Brezplačno

Shranjevanje v oblaku: Da

Zunanje skladiščenje: Da

Povezava do Exodus

Prednosti:

 • Ogromna raznolikost kriptovalut
 • Vgrajena menjalnica
 • Dobra podpora strankam

Slabosti:

 • Zaprta programska oprema

 

Čeprav je odličen za začetnike, lahko naprednejšim uporabnikom primanjkuje nekaterih funkcij. Prvič, Exodus je denarnica z zaprtim virom. To je v nasprotju z etosom ideje o bitcoinu in blockchainu in lahko povzroči nekaj pomislekov glede varnosti, saj njegova koda ni odprta za ogled vsem. Namesto tega se uporabniki zanašajo na ekipo Exodus, da zagotovijo, da v varnosti njene denarnice ni lukenj.

Exodus ima možnost nastavitve pristojbin po meri za zmanjšanje stroškov, poleg možnosti samodejnega določanja pristojbine, ki zagotavlja hitro dokončanje transakcije.

ELECTRUM

Najboljša denarnica za napredne uporabnike Bitcoinov

Stroški nakupa: Brezplačno

Shranjevanje v oblaku: Da

Zunanje skladiščenje: Da

Povezava do Electrum

Electrum, ker je varna, odprtokodna denarnica in ponuja napredne funkcije in možnosti.

Prednosti:

 • Nastavljivi transakcijski stroški
 • Izjemno varna

Slabosti:

 • Neprijazen uporabniški vmesnik
 • Deluje samo za bitcoine
 • Brez uporabniške podpore

 

 

 

Electrum je ena izmed prvotnih Bitcoin denarnic. Nastala je leta 2011, dve leti po nastanku Bitcoina, od takrat pa se je malo spremenila. Čeprav je ta denarnica gola v smislu uporabniškega vmesnika in je zavezana le Bitcoinu, se prav pri tej funkciji neizmerno odlikuje. Electrum je zaradi svojih kompleksnih možnosti bolj primeren tudi za napredne uporabnike.

Electrum je odprtokoden, svojim uporabnikom omogoča nastavitev transakcijskih provizij po meri in ima možnost izbire med starejšimi bitcoini in Segwitom. Uporabnikom ponuja tudi možnost, da določijo raven varnosti, ki jo želijo uporabiti. Ustvarite lahko na primer standardno denarnico, z eno ali dvofaktorsko avtentikacijo ali denarnico z več podpisi. Svojo “semensko” frazo lahko podaljšate tudi z besedami po meri.

Electrum je kot nalašč za naprednejše imetnike bitcoinov, ki želijo odlične varnostne funkcije in prilagodljivost v preprosti postavitvi.

Mycelium

Najboljša kripto denarnica za mobilne uporabnike

Stroški nakupa: Brezplačno

Shranjevanje v oblaku: Da

Zunanje skladiščenje: Da

Povezava do Mycelium

Mycelium je odlična bitcoin kripto denarnica za mobilne uporabnike, saj vam daje večji nadzor nad transakcijskimi provizijami, hkrati pa se integrira s fizično denarnico.

Prednosti:

 • Nastavljivi transakcijski stroški
 • Odprtokodna
 • Sposobnost uporaba “hardware” denarnic

Slabosti:

 • Samo za mobilne naprave
 • Nejasna ob prvi uporabi

 

Mycelium je odprtokodna in samo za mobilne naprave prilagojena bitcoin denarnica, trenutno pa podpira samo žetone Bitcoin, ETH in ERC-20.Na nek način je Mycelium precej podoben denarnici Electrum, nekatere razlike pa so v tem, da je samo mobilna, ima bolj osvežen uporabniški vmesnik, ima pa tudi vgrajeno izmenjavo.

Mycelium je tako kot Electrum ena izmed zgodnejših denarnic v kripto vesolju. Tako kot pri Electrum lahko tudi pri Myceliumu nastavite transakcijske provizije po meri na način, da lahko izberete, kako dolgo ste pripravljeni čakati, da se transakcija zaključi.

Mycelium ima še nekaj zanimivih funkcij, kot je podpora za strojno denarnico, ki uporabnikom omogoča, da svoj Bitcoin hranijo v napravi za shranjevanje brez povezave, medtem ko še vedno uporabljajo uporabniški vmesnik Mycelium, da si ogledajo svoja “skladišča”.

Ledger Nano X

Stroški nakupa: 119 $

Shranjevanje v oblaku: Ne

Zunanje skladiščenje: Da

Povezava do Ledger Nano X

Najboljša kripto “hardware” denarnica

Ledger Nano X ponuja varno “hladno” shranjevanje in se povezuje z Bluetooth ali USB napravami preko namizne ali mobilne aplikacije Ledger.

Prednosti:

 • Ledger Live ima intuitiven in priročen uporabniški vmesnik
 • Shrani do 100 različnih aplikacij
 • Odprtokodna programska oprema z dodatno prednostjo podpore strankam in skupnosti
 • Priročnost povezave Bluetooth

 

Slabosti:

 • Integracija Bluetooth je potencialna možnost kibernetskega napada (USB je še vedno možnost)
 • Nejasna ob prvi uporabi
 • Omejeno shranjevanje v denarnici.

Ledger Nano X je druga generacija strojne denarnice iz Ledgerja, francoskega podjetja, ki je nastalo 2014. Prvi Ledgerjev izdelek za kriptovalute, Ledger Nano S, je bil ena prvih denarnic za strojno opremo na trgu in je na tem področju prevladovala več let.

Nano X je podoben pogonu USB in se poveže z vašo napravo prek USB -ja ali Bluetooth -a. To pomeni, da lahko denarnico povežete z napravo iOS ali Android in za shranjevanje kovancev ne potrebujete računalnika. Podpira več kot 1800 kriptovalut, seznam pa se vsako leto zgolj povečuje.

Medtem ko je naprava sama strojna denarnica za “hladno” shranjevanje, je skupina Ledger ustvarila programsko opremo Ledger Live, ki ponuja uporabniški vmesnik za vaš celoten portfelj. To daje uporabnikom možnost, da v svoje naprave dodajo nove denarnice za različne kriptovalute in tako razpršeno upravljajo svoje portfelje. Ledger strojne denarnice so bile in so trenutno najbolj priljubljene v kripto industriji.

Trezor Model T

Najbolj varna kripto denarnica

Trezor denarnica ima najmočnejše varnostne funkcije med vsemi “hardware” kripto denarnicami.

Povezava do Trezor Model T

Stroški nakupa: 190 $

Shranjevanje v oblaku: Ne

Zunanje skladiščenje: Da

Prednosti:

 • Spletni uporabniški vmesnik z vgrajenimi menjalnicami
 • Ogromen seznam podprtih kriptovalut
 • Odprtokodna programska oprema z dodatno prednostjo podpore strankam in skupnost

 

Slabosti:

 • Višja cena kot preostale denarnice
 • Nejasna ob prvi uporabi
 • Majhen zaslon na dotik

Trezor je tako kot Ledger ime, ki je sinonim za shranjevanje kripto valut v hardwaredenarnice. Njegov model T je druga generacija denarnic za strojno opremo, ki so jih ustvarili v znanem podjetju. Trezorjev model T je zelo podoben Ledgerju, vendar uporabniku omogoča dostop do menjalnic, kot sta Changelly in CoinSwitch, neposredno v vmesniku spletnega mesta. Čeprav je to precej priročno težko upravičuje dražjo ceno 190 USD.

Model T uporablja zaslon na dotik, ki ga je za začetnike lažje uporabljati kot gumbe prejšnjega modela. Trezor ima tudi režo za kartice MicroSD, ki vam omogoča šifriranje kode PIN in s tem še dodatno zaščito vaše naprave pred napadi.

Tako kot Ledger Nano X je tudi model Trezor T opremljen s kablom USB Type-C, ki vam omogoča, da s povežete s pametnim telefonom ali namiznim računalnikom. Trenutno Trezor Model T podpira več kot 1600 različnih kriptovalut. Nekateri menijo, da je model T nekoliko bolj varen od Ledger Nano X zaradi povezave Bluetooth X, čeprav Ledgerjev Bluetooth  seveda ni obvezen.

Ledger Nano S

Stroški nakupa: 59 $

Shranjevanje v oblaku: Ne

Zunanje skladiščenje: Da

Povezava do Ledger Nano S

Prednosti:

 • Dostop do Ledger Live
 • Varno shranjevanje po nizki cen
 • Odprtokodna programska oprema z dodatno prednostjo podpore strankam in skupnosti

 

Slabosti:

 • Uporaba največ treh aplikacij
 • Brez Bluetooth funkcije

Ledger Nano S je prva generacija strojne denarnice, ki jo je predstavil Ledger in ena prvih strojnih denarnic, ki je bila kdajkoli narejena. Tako kot Nano S je združljiv s 1500+ kriptovalutami. Nano S ni opremljen s kablom USB tipa C, zato imajo uporabniki s sodobnejšimi pametnimi telefoni težave pri povezovanju s svojimi napravami.

Nano S je v bistvu enak njegovemu nasledniku, le da ima nekaj funkcij manj. Oba podpirata isti seznam kriptovalut in imata dostop do programske opreme Ledger Live. Za razliko od Nano X, Nano S nima povezave Bluetooth in shranjuje le do tri aplikacije v primerjavi s 100, ki jih je mogoče hkrati shraniti z Nano X.

Nano S ima le dovolj prostora za shranjevanje denarnic za omejeno število kriptovalut hkrati. Če želite izbrisati aplikacijo ali dodati drugo vrsto kriptovalute, njihov spletni vodnik pravi, da to ne bo vplivalo na vaša sredstva.

Izbrisano denarnico in kripto v njej je še vedno mogoče videti v Ledger Live, denarnica pa ne bo vidna na sami napravi Ledger. To pomeni, da če želite poslati ali prejeti denarnico, ki ste jo izbrisali, boste morda morali izbrisati drugo denarnico, da s tem naredite več prostora.

Kljub temu je Ledger Nano S s samo 59 USD fantastična denarnica za tiste, ki želijo varno shraniti svojo kriptovaluto po pošteni ceni. Prav tako je zelo enostaven za uporabo, predvsem zaradi funkcije Ledger Live, zato je idealen izdelek za začetnike, ki iščejo varno in preprosto shranjevanje za peščico kriptovalut.

ZAKLJUČEK

Na izbiro je veliko denarnic za Bitcoin, vključno s kosom papirja, na katerem so natisnjeni vaši javni in zasebni ključi. Pri izbiri najboljše Bitcoin in kripto denarnice imate zares veliko možnosti. Ne glede na to, ali želite spletno denarnico, ki je enostavna za uporabo, ali super varno denarnico s strojno opremo boste vaše kriptovalute zagotovo spravili na varno mesto.

Primerjava najboljših kripto denarnic

Company Tip denarnice Cena Vključena menjalnica Kompatibilna strojna oprema
Najboljše za začetnike: Exodus Oblak / DA DA
Najboljše za napredne uporabnike bitcoinov: Electrum Oblak / NE DA
Najboljše za uporabnike mobilnih naprav: Mycelium Oblak / DA DA
Najboljša hardware denarnica: Ledger Nano X Hardware $119 DA DA
Najbolj varna: Trezorjev model T. Hardware $190 DA DA
Najboljši kompromis: Ledger Nano S Hardware $59 DA DA

Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win

0 Comments

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kriptovalute: 10.199
Trgi: 746
Kapitalizacija: 1,10 T (1,70%)
24h Vol: 35,80 B
BTC dominanca: 44,41%
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format