Predsednica ECB svari pred visoko špekulativno naravo bitcoina, etra, cardana in solane

Christine Lagarde, predsednica ECB, svari pred kriptovalutami.

  • Trg kriptovalut še naprej cveti ne glede na skeptične poglede.
  • Dolgoročni občutki ostajajo bikovski.

Med množično rastjo in sprejetjem kriptovalut v tem letu še vedno obstajajo skeptiki, ki menijo, da so kriptovalute brez prave prihodnosti.

Predsednica Evropske centralne banke (ECB) Christine Lagarde se je pridružila nekaterim drugim centralnim bankirjem, vključno s švicarsko in mehiško centralno banko, in opozorila, da je treba s kriptovalutami ravnati previdno.

Med pogovorom z Bloombergovim Davidom Rubensteinom v podcastu prejšnji teden je zatrdila kriptovalute  v percepciji veljajo za valute, v resnici pa so bile le špekulativna sredstva. Nadalje opisuje kriptoindustrijo kot zelo sumljivo.

“Mislim, da moramo razlikovati med kriptovalutami, ki so zelo špekulativne, občasno sumljive in visoke intenzivnosti v smislu sredstev za porabo energije, vendar niso valuta, “je dejala Lagarde. »Kriptovalute niso valute, pika na i. Kriptovalute so zelo špekulativno premoženje, ki se predstavljajo kot valuta, vendar niso. Niso. «

 

Kljub več opozorilom regulatorjev in centralnih bank pred kriptovalutami se zdi, da vlagatelji še vedno izkoriščajo svoje priložnosti na trgu. Pogled na nekatere izmed desetih najboljših uspešnosti kriptovalut to točko jasno potrdi.

Bitcoin, največja kriptovaluta po tržni vrednosti in tudi vodilna kriptovaluta, se je letos dvignila za 64%. Tudi letos je Bitcoin dosegel rekord v vrednosti približno 65.000 dolarjev. Zatiranje rudarjev na Kitajskem in twit Elona Muska je sicer rast nekoliko ustavil, vendar se bitcoin zanesljivo pobira.

Podobno je druga največja kriptovaluta po tržni kapitalizaciji Ethereum letos doživela ogromno rast in prevzem obeh institucionalnih vlagateljev kot tudi vlagatelji na drobno. Infrastrukturno omrežje blockchain je v do danes naraslo za 356%. Letos je prišlo tudi do velike rasti DeFi in NFT na blockchainu Ethereum, pri čemer je prvi dosegel skupno vrednost (TVL) okoli $ 130. 07 milijard.

Še en malo verjeten kandidat, ki se je nedavno povečal, je bil Rippllov XRP. Kljub stalnemu pravnemu boju, ki odvrača nekatere borze od uvrstitve sredstva na trg, se je XRP do danes povečal za 282% . Opazovalci trga pričakujejo, da bo deloval še bolje, če bo podjetje zmagalo v primeru SEC. Primer pozorno spremljajo tudi druge platforme, saj bo njegov izid odločilen za celotno industrijo .

Podobno sta bila tudi Solana in Dogecoin impresivna. Solana ima trenutno peto mesto na TVL na svojih platformah DeFi, ta mesec je dosegla 4,3 milijarde dolarjev. Relativno mlad blockchain je trg šokiral z izjemno rastjo v višini 43.000%. Velik del tega porasta je bil po tem, ko so se na platformi pred nekaj meseci pojavili NFT -ji. Ta mesec je postavil novo rekordno vrednost v višini 213$,

Na splošno se ves trg nenehno pritiska. Trg kriptovalut ima trenutno skupno vrednost trga več kot 1,9 bilijona dolarjev in bo verjetno še višja. Tudi tržni občutki so optimistični in zdi se, da bo rast kriptovalut težko zares ustaviti.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kriptovalute: 9,944
Trgi: 663
Tržna kapitalizacija: $ 2,697,340,562,080
24h Vol: $ 155,680,926,850
BTC dominanca: 44.03%