Ali si ustanovitelj Bitcoina Satoshi Nakamoto zasluži Nobelovo nagrado?

 

  • Izum Bitcoina Satoshija Nakamota je nedvomno eden najglobljih izumov 21 st. stoletje.
  • Številni občudovalci so prepričani, da si zasluži Nobelovo nagrado.
  • Njegova skrivnostna narava in stroga pravila bi lahko ogrozila njegove možnosti, da dobi Nobelovo nagrado.

Volja in zadnja zaveza Alfreda Nobela sta ustvarila Nobelovo nagrado, ki velja za enega najvišjih dosežkov, ki jih lahko človek doseže na danem študijskem področju. Nagrada se podeljuje »tistim, ki so v preteklem letu prinesli največjo korist človeštvu«. Ob tem se postavlja vprašanje, ali si Nobelovo nagrado zasluži tudi Satoshi Nakamoto.

Dajte Satoshiju Nobelovo nagrado!

Inovacija Bitcoina Satoshija Nakamota je pretresla vso finančno industrijo in še danes se odmev tega edinstvenega dejanja še vedno čuti po vsem svetu. Izum bitcoina leta 2009 je ustvaril industrijo v višini 2 bilijona dolarjev, ki je spremenila način dojemanja denarja z odpravo potrebe po posrednikih. Sektorji, kot so umetnost, trgovina, izobraževanje so vsi uporabili to tehnologijo, kar je sprožilo pozive, naj se ustanovitelju te revolucionarne tehnologije podeli Nobelova nagrada.

Po besedah ​​Michaela Saylorja, izvršnega direktorja MicroStrategy, si ustanovitelj Bitcoina za izum zasluži Nobelovo nagrado za ekonomijo, ki ji sledi Nobelova nagrada za mir za izum denarnega sistema, ki ne temelji na grožnji nasilja. «

Eden od temeljev za nagrado je, da so morali posamezniki doseči največje koristi za človeštvo in množično sprejetje tehnologije Bitcoin in blockchain po mnenju mnogih izpolnjuje merila za Nobelovo nagrado za ekonomijo. Zahteva po podelitvi nagrade za mir je odvisna od dejstva, da bitcoin kot valuta ne potrebuje nasilja za posvojitev. Zgodovina je polna primerov, ko je fiat valuta vodila v vojne in stalna grožnja vojne zaradi denarja je še kako živa.

Nobelova nagrada ima določena pravila

Čeprav so navdušenci nad kriptovalutami prepričani, da si Satoshi Nakamoto zasluži Nobelovo nagrado, mu bo na poti do nagrade priskočilo več dejavnikov. . Prvič, Nobelova nagrada za ekonomijo od članov akademij in univerzitetnih profesorjev zahteva, da imenujejo posameznike, najpogosteje pa so nominirani posamezniki priznani akademiki na področju ekonomije. Poleg same programske kode bitcoina ni nobenega drugega akademskega članka, ki bi ga lahko pripisali Satoshiju Nakamotu.

Poleg tega, obstaja dodatna zahteva, da mora biti zmagovalec živ v času podelitve. To je težavno, ker se je zadnja znana komunikacija Satoshija Nakamota končala 10 pred leti. Dobitniki Nobelove nagrade naj bi imeli tudi govor v šestih mesecih po prejemu nagrade, izziv pa je tudi prejeti denarno nagrado. Ker identiteta Satoshija Nakamota ni znana, bi podelitev nagrade lahko predstavljala težavo.

Zakaj je pomembno

Podelitev Nobelove nagrade Satoshiju Nakamotu za vpliv bitcoina na človeštvo bi lahko razumeli kot velik pritisk k globalnemu sprejetju. Ta poteza lahko sproži institucionalne interese in sproži val pozitivnih predpisov vlad po vsem svetu.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kriptovalute: 9,944
Trgi: 663
Tržna kapitalizacija: $ 2,697,340,562,080
24h Vol: $ 155,680,926,850
BTC dominanca: 44.03%