Fox: SEC vs Ripple je odločilni dejavnik za kripto predpise v ZDA

Fox: SEC vs Ripple tožba bi lahko odločila o prihodnosti sposobnosti agencije za urejanje kriptovalut v prihodnosti.

Charles Gasparino, novinar ki občasno deluje kot analitik na Fox Business Network, je pretehtal nad tožbo SEC proti Rippleu in dejal, da bo  rezultat lahko v določeni meri odločil o pooblastilih, ki bi jih lahko imela SEC nad industrijo kriptovalut v prihodnosti.

To je pogosto mnenje, saj je odločitev v tem primeru lahko prelomni trenutek za celotno industrijo kriptovalut. SEC je tožilo podjetje Ripple in podjetje obtožilo prodaje njegove kriptovalute XRP brez ustrezne registracije.

Vendar se zdi, da okoliščine obtožb niso bile jasne od začetka. Gasparino poudarja, da so vlagatelji v Ripple in XRP trdili, da je bila kotacija vrednostnih papirjev nepoštena, saj niso uporabili istega argumenta za Ethereum, ko je le ta prišel na trg.

Primerjava ni neutemeljena, saj je Ethereum podobno kot Ripple izvedel tisto, kar se je zdelo kot prva ponudba kovancev (ICO) za zbiranje denarja za izgradnjo svoje platforme. Vendar pa je SEC Ethereumu omogočil brezplačno izkaznico, da jebila  platforma zgrajena in se zdaj prodaja le kot blago.

To je razlog, zakaj imetniki XRP zdaj izpodbijajo SEC in obtožujejo uradnike komisije, da imajo koristi od Ethereuma. Gasparino trdi, da ima dokumente, v katerih so navedene te obtožbe. To je eden od razlogov, da meni, da bi moral kakšen drug organ vstopiti v delovni odbor Bidenove uprave za kriptovalute, da razjasni situacijo.

Novinar priporoča tudi, da kongres sprejme zakoni za razjasnitev regulativne negotovosti in omejitev uredbe SEC z uveljavljanjem, da se ne zadušijo inovacije v nastajajoči industriji , kar je bilo tudi priporočilo komisarke SEC, Hester Pierce.

V nedavnem razvoju primera sta Ripple in soustanovitelj Chris Larson vložila odgovor na odgovor SEC na njihov predlog glede jasnosti glede uporabe Howeyjevega testa pri prodaji XRP v zadnjih 8 letih. V vlogi, ki jo je na Twitterju objavil odvetnik James K. Filan, se je trdilo, da je odgovor SEC na njihov predlog pomenil “zavrnitev izpolnjevanja osnovnih obveznosti, ki so v skladu z zakonom naložene vsem strankam”. Nadalje poudarja zasliševanja, na katera komisija ni hotela odgovoriti, in priporočila, naj sodišče zadevo zavrže.

SID pa je trdila, da Ripple išče odgovore in vse druge dokumente da bi postavili nepravilno obrambo in podvomili v verodostojnost komisije in njenega osebja.

 

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kriptovalute: 9,944
Trgi: 663
Tržna kapitalizacija: $ 2,697,340,562,080
24h Vol: $ 155,680,926,850
BTC dominanca: 44.03%