Ali lahko s kriptovalutami postanete milijonar?

Cene kriptovalut so v zadnjih nekaj tednih dosegle nove višine in številni vlagatelji se poskušajo vključiti v akcijo.

Vlaganje v kriptovalute je lahko potencialno izjemno donosno – še posebej, če vlagate ob pravem času. Če bi na primer pred desetletjem vložili 1.000 dolarjev v Bitcoin, bi danes imeli več kot 15 milijonov dolarjev- ob predpostavki, da ste zadržali svoje naložbe in v tem časovnem obdobju le teh niste prodali.

Čeprav je s kriptovalutami mogoče postati milijonar, to ne pomeni, da bodo vsi vlagatelji dosegli ta cilj. Torej, kako verjetno je, da boste obogateli z vlaganjem v kripto valute?

Razumevanje tveganja

Zlahka se je ujeti v ogromne in hipne rasti kriptovalut. Bitcoin se je v zadnjem letu povzpel za 372%, njegov konkurent ethereum se je v istem časovnem obdobju povečal za več kot 1500%, dogecoin pa se je dvignil za več kot 19.000%.

Samo na podlagi teh številk se zdi težko ne obogateti s kriptovalutami. Pomembno pa je vedeti, da pretekli donosi niso nujno enaki prihodnjim prihodkom, kripto svet pa je še vedno zelo tvegana naložba.

Del razloga, da kripto doživlja tako turbulenco je, da je to zelo špekulativna naložba. Nihče ne ve, kakšna je prihodnost kriptovalut. Ali bo vse skupaj postalo izjemen uspeh ali velik neuspeh, ugibajo pravzaprav vsi. Če bo uspelo, bi lahko z vlaganjem sedaj veliko zaslužili, če pa se zruši in, lahko izgubite vse.

Ali bi morali vlagati v kriptovalute?

Težko je prezreti privlačnost kriptovalut. To je sijoča ​​nova stvar, ki obljublja, da bo spremenila svet, in če se bodo cene še naprej gibale navzgor, bi lahko zaslužili veliko denarja.

Pred vlaganjem pa razmislite o svoji toleranci na tveganje. Če ste vlagatelj, ki ni povsem nagnjen k tveganju, bi lahko nakup kriptovalut v obdobjih nestanovitnosti privedel do številnih neprespanih noči.

Bitcoin redno pada za najmanj 20%, v preteklosti pa je izgubil do 80% svoje vrednosti. Če se začnete potiti ob misli da bodo vaše naložbe upadle za 80%, kripto morda ni najboljša možnost.

Prepričajte se tudi, da je vaše finančno stanje v dobrem stanju, preden sploh razmislite o vlaganju v kriptovalute. Vložite samo denar, ki si ga lahko privoščite izgubiti in dvakrat preverite, ali imate trden sklad za nujne primere z vsaj tri do šestmesečnimi prihranki. Tako vam ne bo potrebno prodati svojih naložb v kriptovalute, če se soočite z nepričakovanimi stroški.

Nazadnje poskrbite za močan in raznolik portfelj. Ker so kriptovaluta tako tvegana naložba, boste potrebovali trden jedrski portfelj, na katerega se lahko zanesete, če se bodo vaše naložbe v kripto poslabšale.

Kriptovaluta je lahko donosna naložba, vendar je tudi ena najbolj tveganih naložb. S tehtanjem tveganj in koristi se boste lažje odločili, ali je kriptovaluta prava izbira za vas.

Ali lahko s kriptovalutami obogatite? Seveda, vendar boste potrebovali izredno trdne živce in predvsem pamet in preudarnost.

S kriptovalutami lahko trgujete na platformi Binance.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kriptovalute: 9,944
Trgi: 663
Tržna kapitalizacija: $ 2,697,340,562,080
24h Vol: $ 155,680,926,850
BTC dominanca: 44.03%